Kan vi tape kampen mot narkotika?

Krigen mot narkotika er allerede tapt, skriver jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen i Bergens Tidende, og rettferdiggjør politiet i byen med dette. 

Han finner det det betimelig at politiet skal legge narkotikatrafikken inn til byen død. Vi må alle forstå at politiet i Bergen ikke skal bry seg med slike bagateller, heller konsentrere seg om overgrep mot barn og andre alvorlige forbrytelser. Marthinussen argumenterer med at narkotikaen flommer inn over landet, og den mengden tollvesenet klarer å stoppe, er promiller, ikke prosenter.

Og hva så, Marthinussen? Skal vi legalisere all voksende kriminalitet? La oss til å begynne med starte med ruskjøring med bil. Veivesenet meldte i

Jeg fikk bedre hjelp da jeg rusa meg enn nå som jeg forsøker komme ut av rushelvete,.

Jeg fikk bedre hjelp da jeg rusa meg enn nå som jeg forsøker komme ut av rushelvete,.

2013 om 140 000 daglige bilister som kjører i rusa tilstand. Folk bryr jo seg ikke om det er straff for dette og kjører i vei. Er det da noe å kaste bort politikrefter på? Kan vi ikke heller la folk bare få kjøre i fred, slik at de politifolkene vi har kan få konsentrere seg om voldtekter og andre alvorlige saker som professoren finner det rimelig å holde fokus på?

Jeg ser at Marthinussen har i tankene å avkriminalisere narkotika. Han vil ha innført en regulert narkotikaomsetning, og anser dermed problemet som ute av verden.

En stor del av vår alkoholomsetning skjer gjennom smugling, til tross for vinmonopol, taxfree og puber og barer på hvert hushjørne. Politiet bruker enorme ressurser på å holde ro og orden i byene i Norge i helgene. Bergen er ikke noe unntak. Hjemme hos folk sliter de med rusadferd, hvor det blir begått overgrep mot små barn.

Jeg skal her ikke komme inn på alle de overgrep, vold, drap som skjer av folk som blir begått av folk som er påvirket av rusmidler. Skal vi avkriminalisere narkotika, må vi finne andre grunner til det enn ”at vi har tapt kampen mot narkotika”. At vi ikke har politi nok til å takle den kriminaliteten som foregår, fordi det er så mange som driver med dette.

Jeg har snakket med både tunge brukere og pårørende til disse.. De mener helt klart at dette er å spille falitt.

  • Narkotikaen har gitt meg sÃ¥ mye fandenskap at jeg ikke vil slippe den fri, sier en av brukerne.

Vi kjenner til hva verktøyet for regulering av narkotika og alkohol er. Tilgjengelighet og pris. I tillegg kommer sosial aksept. En legalisering av narkotika vil gi en slik aksept.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar