Avhengighet

Hva er hemmeligheten ved at jeg etter mer enn 27 år uten, fremdeles ikke har behov for alkohol, eller andre rusmidler?

Begynne å være ærlig å se seg selv slik en virkelig er!

Jo, jeg vet at hvis jeg begynner å tenke, reagere på andres adferd slik jeg gjorde den gang, vil fluktbehovet straks melde seg, og jeg vil igjen bli maktesløs overfor alkohol. Men jeg kommer aldri dit igjen, fordi jeg har foretatt nødvendige endringer hos meg selv. Derfor kan jeg med visshet si:

Når jeg slutter å se idioter rundt meg, kikker inn og ser den største, da begynner jeg på et edru liv.

Fortsetter jeg å være den jeg var, vil jeg fortsette med de samme reaksjonene som tidligere. Enhver endring må foretas innover. Jeg må jobbe med meg selv for at mitt syn på verden og andre som lever i den skal bli akseptable for meg.

Den gang tenkte jeg: Hadde bare ikke han sagt det, hadde hun oppført seg skikkelig, så hadde jeg sluppet å drikke meg full. Men den virkelige grunnen lå i mitt hode. Så derfor:

Forandringene må skje hos meg. Jeg må se på grunnen til at jeg hadde behov for å legge ansvaret for min adferd på andre. Sakte men sikker får jeg innsikt. Idiotene rundt meg blir borte, og jeg blir stående igjen som den største, til jeg får gjort noe med meg selv. I dag og kan jeg med sikkerhet si:

Jeg vil aldri bli den jeg en gang var.

Ingenting forandres før jeg forandres.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar