Forby sending av spillereklame

På de fleste norske kommersielle tv-kanaler får vi i disse dager sett tidligere fotballproff og landslagsspiller John Carew opptre som hallik for et spilleselskap:

Og spillerne går på!

– Du satser 100 kroner og får 500 kroner kroner til å spille for, i tillegg får du ei lykkeunderbukse, lokker han. Og folk biter på. De tror de nå kan satse 100 og spille for 500. – Du kan ikke tape, .tror de.

Men det er akkurat det de gjør. Og dette vet spilleselskapet godt. De kjenner til funksjonen hos spillerne. Kjenner til adrenalinet som flommer opp og får spillerne til å satse mer og mer.

Gambling gir minst like stor avhengighet som tobakk, alkohol og narkotika. Mange gir seg ikke før de har mistet alt. Hus, hjem, jobb og familie. Jeg kjenner flere som har kommet seg ut av både alkohol- og narkotikaavhengighet, men har sprukket på gambling. Livet deres er like ille som den gang de drakk eller brukte narkotika.

Alt dreier seg om å spille. De satser mer og mer dess større tapet blir. Jeg har overservert folk som har satset 100 000 kroner på en dobbel, via Norsk Tipping, før grensene ble endra. Og de tapte alt.

I dag er vedkommende gjeldslave resten av sitt liv. Men han forsøker stadig vekk å få seg ei lykkeunderbukse fra Carew. For gamblerne tror på livsløgnen om at de kan lure spilleautomaten ved å putte gevinster ned i høyre lomme og hente frem penger å spille med fra venstre lomme. Så når John Carew fleiper med at alle som hiver seg på, får ei slik lykkeunderbukse, så er det blodig alvor for de som er hekta.

– Skynd deg så får du en lykkeunderbukse, frister han.

Det er gjort mange forbedringer i Norge for å hindre spilleavhengighet. Norsk tipping har fremdeles en vei å gå. Men de innser i det minste problemet. Det gjør ikke de utenlandsk , store aktørene. Derfor må dere reklamefilmer fjernes fra norske skjermer.

– Det er jo ikke lovlig å reklamere for spill i Norge. Men fordi spilleselskapene sender reklamen fra England, er det lite vi kan gjøre for å stoppe de, argumenteres det med.

Vi har jo forbud mot reklame for både tobakk og alkohol. Og vi slipper å bli bombardert med reklame for disse giftstoffene. Kan vi ikke innføre det samme sendeforbudet for norske kanalene som de har for alkohol? Dette viser at det går an å få fjerne denne skitten, som ødelegger livene til alt for mange familier.

 

No comments yet.

Legg igjen en kommentar