Et opprør er i emning

Jeg har sjelden vært mer enig med regionens største avis´ (Fædrelandsvennen) leder fra den 8. januar dette år: «Man skulle trodd at FrP hadde større respekt enn andre for bruk av skattebetalernes penger. Flere avsløringer viser det motsatte».

For er det noe dette partiet har gjort til sine merkesaker; ja , det ble rett og slett bygget på mindre avgifter og skatter. Og så får vi slike saker som Mazyar Keshvari. Han leverte fiktive reiseregninger til Stortinget og svindlet til seg 240 000 kroner av skattebetalernes penger. Som om det ikke var nok, avslørte Nrk hvordan den fremtredende frperen, Helge Andre´ Njåstad har laget seg korte, jobbrelaterte turer – hvor han har overnattet på gode hotell og samtidig møtt gode venner og familie.

Hva som var hovedformålet med reisen, møte med en partikollega eller å bidra til at familien fikk en behagelig helg, vites ikke. Njåstad mener bestemt at han har holdt seg innenfor regelverket hver gang han krever utlagte penger tilbakebetalt.

Nå skal det sies at FrP ikke er alene om å feste bort store summer på sine stortingsrepresentanter. Også Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet nekter å forklare hva de har brukt pengene på. FrP er imidlertid verstingen. De har brukt 27000 kroner på hver eneste en av sine representanter. Noe som tilsvarer 57 ganger mer enn hva statsansatte har lov å bruke.

Dette viser hvor store frynsegode våre stortingspolitikere har. Det at Njåstad sikkert har rett i at han holder seg innenfor reglene, forsvarer likevel at hans handlinger. Moralsk skurrer det hos alle som sliter på gulvet at det er nok å legge ut et bilde sammen med en partikompis på sosiale medier for å rettferdiggjøre krav om å få dekket reise, hotellopphold for seg og sine.

Helge Andre´ Mjåstad bør ha såpass respekt for pengene han krever å få refundert at han heller betaler det av sin svært gode stortingslønn.

Når det gjelder penger som partiene får, fordelt etter størrelsen, så må de også vise såpass skamvett at de skjønner at slike penger skal ikke festes bort.  27 000 kroner på hver av de innvalgte frp-erne, er en skam. Og størst må skammen være nettopp for et parti som har vokst seg store på kritiserer offentlig pengebruk.

Politikerforakten er i ferd med å feste taket også i Norge. Nettopp på grunn av politikerne økte lønninger og stadig triksing med regelverket for å snike til seg mer av pengene fotfolket i landet har betalt inn i skatt. Hver og en tillitsvalgt på storting og i regjering, bør huske på at de lønnes av skattebetalernes surt innbetalte penger.

Og de bør fremstå deretter!

Ulikhetene mellom de rikeste og de fattigste blir stadig større og større. Det er snart en avgrunn mellom stadig større grupper av de som så vidt klarer å holde hodet over vann og de rikeste. Med stadig flere slike tillitsmennesker, politikere som beskrevet, vil vi snart få et opprør. Mister vi tilliten til de vi har stemt inn, så vil maktesløsheten ta oss. I ren frustrasjon vil vi, lik folket i Paris, gripe til de gule vestene.

Politikere som rått forsyner seg av folkets penger, fortjener ikke vår tillit. Folk som Trump, vil gripe anledningen, og i ren frustrasjon vil vi gi vedkommende vår stemme. Dette har skjedd i alt for mange land, og vi kommer til å følge etter.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar