');
  
Hjem Annonser Forum Linker   Kontakt oss
Hjem Nyheter Kronikker Leserinnlegg Om oss Forum Ledere

 


 

 

Gatemagasin også i Kristiansand

Stiftelsen KLAR følger opp =Oslo og Virkelig Tromsøs initiativ. I midten av august vil gatemagasinet KLAR Kristiansand kunne kjøpes på gata, over samme lest som forløperne i hovedstaden og i nordens Paris, Tromsø. Rusavhengige og andre vanskeligstilte vil selge gatemagasinet på gata for 40 kroner stykk, halvparten går til selgerne.

Av ODDMUND HARSVIK

Stiftelsen KLAR jobber nå intenst for å skaffe penger slik at vi kan trykke opp første nummer av bladet. Det ser ut til at det er lettere å få skribenter til å gjøre en dugnadsinnsats enn å få det offentlige til å støtte opp om dette tiltaket som vil bidra til å løfte en vanskeligstil gruppe et skritt opp.

”Ja!”, var det konsise svaret jeg fikk fra den anerkjente forfatteren av flere bøker for barn og unge, og ikke minst av flere teateroppsetninger, Rune Belsvik, da jeg kom med en forespørsel om han kunne tenke seg å skrive for gatemagasinet. Terje Dragseth, poet med like mange terningkast i VG for sin siste bok som det Ari Behn fikk, seks, var heller ikke vanskelig.

-         Klart jeg stiller opp. Dette er et godt tiltak, var hans svar.

Før påske sendte vi et brev til Kristiansands ordfører, rådmann, helse- og sosialsjef og havnedirektøren - der vi ba om økonomisk støtte. Foreløpig har svaret vært rungende taushet. Redaksjonen for Virkelig Tromsø kan derimot fortelle at kommunen i Nord var raske med å komme med tilsagn. Noe som gjorde det mulig å komme i gang med magasinet raskt. Vi håper at politikere og kommuneadministrasjon ikke er dårligere her Sør.

En redaksjonskomité på tre personer er nå i gang med å finne design til første nummer - som skal ha kontraster som tema. Vi skal ta for oss mellommenneskelige relasjoner, kulturell vekst og forfall og ikke minst forskjellen mellom de rike, middelklassen og de lavest nede.

KLAR Kristiansand vil vi ta opp livsbejaende saker, samt sette fokus på mangler. Innholdet vil være optimistisk og realistisk, beskrive byen kulturliv, goder og mangler. Men først og fremst skal vi sette fokus på levekår.

Informasjonsbrev med innbetalingsgiroer er sendt rundt til byens næringsliv og banker. Våre sponsorer vil bli nevnt på egen side i magasinet. Nå håper vi mange benytter sjansen til å gjøre noe mer enn å snakke om hva som burde gjøres. Vi i KLAR gjør en dugnadsinnsats for å få dette tiltaket opp å gå. Politiet i Oslo og Tromsø mener å kunne se at kriminaliteten i byen har sunket etter at magasinet kom på gata. Og vi kan love at uavhengig av bidrag utenfra eller ikke, det første nummeret av KLAR Kristiansand vil være på gata i midten av august, etter fellesferien.

KLARs bankontonummer er 63180545613

Harsvik Media

Hit Counter                                                                            Til toppen

 
 

Harsvik - Media    Dronningensgt. 22. 4610 Kristiansand

All contents copyright ©1995-2006 Harsvik-media